Blog

Održavanje čistim stiropor lajsni može biti izazov, posebno ako se nalaze na mestima koja su podložna prašini i masnoći.
Međutim, postoji nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći u održavanju vaših stiropor lajsni čistim.

Pre svega, važno je redovno skidati prašinu sa stiropor lajsni kako bi se uklonila nakupljena prašina. Za to možete koristiti običnu krpu ili četku za prašinu kojom ćete nežno preći po površini lajsne i ukloniti prašinu. Ukoliko primetite da su vaše stiropor lajsne nešto prljavije, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih očistite. Jedan od najlakših načina je da ih očistite mekom krpom ili sunđerom koju ste namočili u mlaku vodu sa malo deterdženta za sudje. Nežno pređite po površini stiropor lajsne i uklonite prljavštinu.

stiropor lajsne

Ukoliko su vaše stiropor lajsne masne, možete ih očistiti i pomoću rastvora sode bikarbone. Pomešajte rastvor od tri kašike sode bikarbone i jedne čaše tople vode, namočite sunđer u rastvor i nežno prelazite po površini lajsne. Nakon toga, obrišite lajsnu krpicom kako biste uklonili ostatke rastvora. Nakon što ste očistili stiropor lajsne, važno ih je dobro osušiti kako bi ostale čiste i suve. Ne ostavljajte ih mokrim jer bi se mogla stvoriti buđ ili gljivice. Održavanje stiropor lajsni čistim nije teško, samo ih treba redovno održavati čistim i odmah ih očistiti ako primetite prljavštinu. Korištenje meke krpe, deterdženta za sudje ili rastvora sode bikarbone su najefikasniji načini kako ukloniti nečistoće i zadržati vaše lajsne čistim i lepim.

IZDVAJAMO IZ PONUDE

Korpa