Stiropor lajsne

Inovativno rešenje za moderno osvetljenje-skrivači led rasvete

U savremenom dizajnu enterijera, rasveta igra ključnu ulogu u stvaranju ambijenta i estetike prostora. Jedan od najpopularnijih trendova je upotreba LED rasvete zbog njene efikasnosti, dugotrajnosti i raznovrsnosti. Međutim, da bi se postigao čist i elegantan izgled, LED rasveta se često skriva iza dekorativnih elemenata. Upravo tu na scenu stupaju skrivači LED rasvete od stiropora. U ovom blogu istražićemo prednosti, primene i proces ugradnje ovih praktičnih i estetski privlačnih elemenata.

Šta su skrivači LED rasvete?

Skrivači LED rasvete su dekorativni elementi koji se koriste za sakrivanje izvora svetlosti, omogućavajući difuzno i indirektno osvetljenje. Ovi skrivači su najčešće izrađeni od laganih materijala poput stiropora, što ih čini jednostavnim za ugradnju i prilagodljivim različitim stilovima enterijera.

Prednosti Stiropora

 1. Lakoća: Stiropor je izuzetno lagan materijal, što omogućava laku manipulaciju i ugradnju bez potrebe za dodatnim ojačanjima strukture.
 2. Izdržljivost: Iako lagan, stiropor je vrlo izdržljiv i otporan na vlagu, što ga čini idealnim za upotrebu u svim prostorijama, uključujući kupatila i kuhinje.
 3. Ekonomičnost: U poređenju sa drugim materijalima, stiropor je povoljniji, što ga čini pristupačnim rešenjem za svaki budžet.
 4. Jednostavna ugradnja: Ugradnja skrivača LED rasvete od stiropora je brza i jednostavna, a zahteva minimalne alate i materijale.

Primena skrivača LED rasvete od stiropora

Skrivači LED rasvete od stiropora mogu se koristiti u različitim delovima doma ili poslovnog prostora:

 • Dnevne sobe: Kreiranje prijatne atmosfere sa indirektnim osvetljenjem iza lajsni ili plafonskih panela.
 • Spavaće sobe: Dodavanje topline i intime uz pomoć diskretnog osvetljenja iza uzglavlja kreveta ili polica.
 • Kupatila i suhinje: Osvetljenje radnih površina ili ogledala sa skrivačima od stiropora koji su otporni na vlagu.
 • Kancelarije: Povećanje produktivnosti i udobnosti sa indirektnim osvetljenjem koje smanjuje odsjaj i naprezanje očiju.

Postupak Ugradnje

 1.  Odredite gde želite da postavite LED rasvetu i izmerite potrebne dimenzije za skrivače.
 2. Stiropor se lako seče na potrebne dimenzije i oblike pomoću noža ili specijalizovanih alata.
 3.  Skrivači se lepe na željene površine specijalnim lepkom za stiropor. Važno je osigurati da su ravnomerno postavljeni.
 4.  Postavite LED trake ili sijalice unutar skrivača, vodeći računa o pravilnom pozicioniranju za optimalno osvetljenje.
 5. Po želji, skrivači se mogu farbati akrilnim bojama ili premazivati kako bi se uklopili u postojeći dekor.

U našoj ponudi: skrivači indiskretne rasvete i skrivači rasvete sa kutijom

Skrivači indiskretne rasvete: Kreirajte prijatan i elegantan ambijent uz naše skrivače indiskretne rasvete. Idealni su za dnevne sobe, spavaće sobe i hodnike, omogućavajući mekano, difuzno osvetljenje koje unosi toplinu u svaki prostor.

Skrivači rasvete sa kutijom: Pružite vašem domu moderni izgled uz skrivače rasvete sa kutijom. Dizajnirani da sakriju LED trake i sijalice, ovi skrivači su savršeni za kuhinje, kupatila i kancelarije, pružajući funkcionalno i stilizovano osvetljenje.

Skrivači LED rasvete od stiropora predstavljaju savršeno rešenje za one koji žele modernizovati svoj prostor uz minimalan trud i troškove. Njihova lakoća, izdržljivost i estetska fleksibilnost čine ih idealnim izborom za svaki enterijer. Bilo da želite da kreirate prijatan ambijent u svom domu ili osvetlite radni prostor, skrivači od stiropora će vam pomoći da postignete željeni efekat.