Blog

Kako na estetski način prikriti garnišnu ili druge nedostatke na spojevima zida i plafona korišćenjem skrivača svetla od stiropora

Ako pokušavate da skrenete pažnju na raskoš vašeg enterijera, ali ne želite da izdvajate previše novca, jednostavno rešenje je primena skrivača svetla od stiropora. Ovi elementi su vrlo praktični jer mogu prikriti nedostatke na spojevima zida i plafona i dati sobi moderniji i sofisticiraniji izgled.

Koraci za prikrivanje garnišne skrivačima svetla od stiropora su vrlo jednostavni. Pre svega, morate izabrati odgovarajući skrivač svetla koji se najbolje uklapa u vaš enterijer. Kod nas je dostupan veliki izbor skrivača Odabir skrivača koji se poklapa sa ostatkom enterijera je vrlo važan kako bi se omogućilo savršeno uklapanje u prostoriju.

skrivaci svetla

Sledeći korak je priprema zida i garnišne. Bilo da je vaš zid glatka ili neravna površina, pre početka ovog projekta, morate osigurati površinu. Ukoliko je zid površina koja sadrži malter, potrebno je da se delovi maltera koji ispadaju izbuše i zatim popune gipsom ili akrilnom kitom. Svaki višak treba obrisati  kako bi se površina izjednačila za prikrivanje skrivača svetla od stiropora.

Nakon što ste pripremili zidove i garnišne, vreme je da započnemo sa postavljanjem skrivača svetla od stiropora. Nanesite lepak za stiropor garnišne i pritisnite ga na mesto. Imajte na umu da lepak treba nanositi u tankim slojevima kako bi se sprečilo da se skrivač previše istakne i postane vidljiv.

Kada su skrivači postavljeni na mesto, potrebno je ostaviti ih nekoliko sati kako bi se dobro osušili. Kada su skrivači suvi, sledeći korak je kreiranje savršene boje zida. Ovaj korak može biti ključan u postizanju harmoničnog izgleda, jer loše izabrana boja zida može naglasiti nedostatke u zidovima i spoju sa plafonom. Dakle, pri izboru boje, preporučujemo da odaberete boju koja se uklapa sa ostatkom enterijera.

skrivaci garnisni

Uz pravilnu pripremu, postavljanje skrivača svetla od stiropora moguće je i lako. Rezultat će biti savršeno neprimetan spoj zida i garnišne. Ovaj jednostavan projekat će na najbolji mogući način naglasiti lepotu vašeg prostora i učiniti vaš dom još lepšim.

Korpa