Blog

Korak po korak vodič

Stiropor lajsne su popularan izbor kada je u pitanju dekoracija i završna obrada enterijera. One su praktične, estetski privlačne i jednostavne za ugradnju. U nastavku vam donosimo korak po korak vodič kako pravilno ugraditi stiropor lajsne i postići profesionalne rezultate.

stirorpor lajsne

Korak 1: Priprema alata i materijala
Pre početka ugradnje stiropor lajsni, trebate se pobrinuti da imate odgovarajući alat i materijal. Za ovaj posao će vam biti potrebni sledeći alati: metar, oštar nož, četka za bojenje, lepak za stiropor, lenjir, iako se ne mora koristiti u svakom slučaju, i šrafciger ili ubodna testera ukoliko treba izvršiti određene prilagodbe.

Korak 2: Merenje i označavanje
Pre nego što počnete sa sečenjem i ugradnjom stiropor lajsni, morate pažljivo izmeriti dužinu zida gde će se postavljati. Koristite metar da biste precizno izmerili dužinu i napravili oznake na stiropor lajsni gde treba izvršiti sečenje.

Korak 3: Sečenje stiropor lajsni
Nakon što ste napravili oznake na stiropor lajsni, koristite oštar nož ili ubodnu testeru da biste izvršili sečenje. Budite pažljivi i precizni kako biste dobili ravne i tačne ivice. Ako je potrebno, možete koristiti lenjir kako biste obezbedili pravilno sečenje pod određenim uglom.

Korak 4: Priprema zida
Pre nego što postavite stiropor lajsne, potrebno je pripremiti zid. Očistite zid od prašine i nepravilnosti kako bi se osiguralo dobro prijanjanje lepka. Ako je potrebno, možete obojiti zid pre postavljanja lajsni.

Korak 5: Nanošenje lepka
Nanesite lepak za stiropor na zadnju stranu stiropor lajsne. Pazite da ravnomerno rasporedite lepak po celoj površini lajsne. Možete koristiti četku za bojenje ili lopaticu kako biste naneli lepak.

Korak 6: Postavljanje stiropor lajsni
Pažljivo postavite stiropor lajsne na označeno mesto na zidu. Pritisnite ih lagano kako biste osigurali dobro prijanjanje uz zid.

Korpa