Blog

Poliuretanske lajsne su odličan način da osvežite izgled vašeg doma ili poslovnog prostora. Jedan od popularnih materijala za izradu ukrasnih lajsni su poliuretanske lajsne, koje se odlikuju lakoćom, izdržljivošću i jednostavnošću montiranja.

POLIURETANSKE LAJSNE

Ukoliko se odlučite za poliuretanske lajsne, evo nekoliko koraka koje trebate sprovoditi u procesu montaže i farbanja lajsni:

1. Priprema površine: Pre nego počnete sa montiranjem poliuretanskih lajsni, potrebno je pripremiti površinu na koju će se lajsne lepiti. Površina mora biti ravna, čista, suva i bez neravnina. Ako ne postoji ravna površina, potrebno je poravnati je u skladu sa potrebama.

2. Merenje i sečenje: Nakon što ste pripremili površinu, potrebno je izmeriti dužinu zida na kojem montirate lajsne. Nakon toga, oznacite mesta gde ćete seći lajsne. Najbolje je koristiti ubodnu testeru, koja će vam omogućiti precizno sečenje. Nakon što ste izrezali lajsne, proverite da li su kvalitativno precizna i da se uklapaju na zid.

3. Lepilo za montiranje: Kada ste završili sa sečenjem lajsni, na red dolazi lepljenje. Obično se koristi lepak na bazi poliuretana, koji se nanosi sa unutrašnje strane poliuretanske lajsne, duž ivice.

4. Montaža: Nakon što ste naneli lepak, pritisnite poliuretanske lajsne na zid i čvrsto pritisnite nekoliko sekundi, osiguravajući se da će lajsna biti maksimalno pričvršćena. Ukoliko koristite manje lajsne, ovo je obično dovoljno za sigurnu montažu, međutim, za veće širine, potrebno je koristiti još savijača, čavala i slično.

5. Farbanje: Kada ste uspešno montirali poliuretanske lajsne, ostaje vam farbanje. Uvek je bolje obojiti lajsne pre montaže, ali ako zaželite da ih ofarbate posle montaže, najbolje je koristiti akrilnu farbu. Farbu treba naneti u dva sloja, ostaviti da se osuši pre nanošenja drugog sloja.

POLIURETANSKE LAJSNE

Poliuretanske lajsne su praktične, izdržljive i idealne su za dekoraciju enterijera. Montaža i farbanje poliuretanskih lajsni nije komplikovano, samo treba obratiti pažnju na određene korake kako bi se postigao željeni učinak. Sledenjem ovih koraka i korišćenjem adekvatnih alata, možete lako i brzo montirati i ofarbati poliuretanske lajsne.

Korpa